Ruční mlýnek Hario Mini Mill Slim PLUS
Kategorie: | Kávomlýnky |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
Ruční mlýnek Hario Mini Mill Slim PLUS je aktualizovaná verze jeho staršího předchůdce se stejným názvem, mlýnku Hario Mini Mill Slim.
Hlavním rozdílem oproti starší verzi (Hario Mini Mill Slim) je kromě barevného provedení do černé barvy i změna v mechanismu páčky na mletí. Starý mechanismus vycházel z pětihranolu, který se po čase mohl opotřebovat. Nová verze přichází ze šestihranolem, což skvělý mlýnek mění na ještě lepší.
Mlýnek Hario Mini Mill PLUS je prvotřídním produktem japonské společnosti Hario. Jako jeden z mnoha mlýnků na trhu, nabízí komfort při mletí zrnkové kávy díky kvalitním keramickým kamenem. Jeho ergonomický design byl navržen pro snadnou manipulaci. S mlýnkem dokážete za méně než minutu namlít 15 g kávy, což je ideální množství pro přípravu aeropressu, chemexu nebo driperru V60.
- Vhodný pro všechny alternativní přípravy kávy.
- Ergonomický design s komforním uchopením.
- Vylepšený mlecí mechanismus oproti staré verzi
- Za minutu pomele 15g kávy.
Mlecí mechanismus mlýnku je vyroben z keramiky a je snadno omyvatelný pod proudem vody. Samozřejmostí je nastavitelná hrubost mletí. Zde hrubost natavíte pohodlně ze spodní části mlecího ústrojí a to pouze otáčením matice buď po nebo proti směru hodinových ručiček. Stejně jako ostatní výrobky Hario je i Mini Mill Slim vyroben z kvalitní nerezové oceli a je zde značný podíl ruční práce.
Jak nastavit hrubost mletí zrnkové kávy?
Nastavení hrubosti při ručním mlýnku Hario Mini Mill PLUS je jednoduché. Stačí pootočit matici na spodní části mlecího mechanismu doprava (jemnější mletí) nebo doleva (hrubší mletí) a vaše káva bude připravena k použití. Při mletí doporučujeme kávu namlít maximálně 15 minut před její přípravou. V opačném případě dochází ke ztrátě jejích charakteristických vlastností a znehodnocení vašeho kávového dobrodružství.
Jak vyčistit ruční mlýnek Hario Mini Mill Slim PLUS?
Mlýnek Hario Mini Mill jednoduše rozebereme pootočením matice na spodní části mlecího mechanismu doleva. Následně se mlýnek rozebere na několik částí, a mlecí keramické kameny omyjeme pod tekoucí vodou.