Goppion GRAN MISCELA DOLCE 1000 g zrnková káva

Tento blend s charakteristickou sladkou chutí byl první, který firma Goppion v roce 1948 ve své novodobé historii připravila.

Výsledek je měkká sametová chuť s plným tělem. Po dopití zanechává příjemnou chuť s tóny kakaa, ovoce a mléčné čokolády.

 

Skladem
Kód: ARABICA73
Značka: GOPPION
770 Kč / ks
Kategorie: Goppion Caffe
Hmotnost: 1 kg

Tento blend s charakteristickou sladkou chutí byl první, který firma Goppion v roce 1948 ve své novodobé historii připravila.

Jeho vyvážená a originální chuť je jedinečná díky exkluzivní, vysoce kvalitní kávě Arabica. Přesné složení této směsi se skládá z 90 % kávy Arabica z Etiopie, Brazílie, Guatemaly a Hondurasu, zatímco zbývajících 10 % tvoří výběrová Robusta z oblasti Flores, nacházející se na ostrovech Sunda ležících mezi Indickým a Pacifickým Oceánem. V této oblasti roste nejkvalitnější Robusta na světě.

Výsledek je měkká sametová chuť s plným tělem. Po dopití zanechává příjemnou chuť s tóny kakaa, ovoce a mléčné čokolády.

Tato káva je vhodná pro přípravu espressa, ale i mléčných, případně ledových nápojů.

 

O Goppion Caffé

Káva Goppion není produktem masové výroby, který najdete v supermarketech, ale je o tradičním poctivém přístupu a o ctění tradic pražení té nejlepší kávy. Odborníci v Goppion Caffé vybírají tu nejlepší kávu z plantáží po celém světě. Káva pochází z kávových plantáží ve Střední a Jižní Americe, z Jamajky, Etiopie a dalších zemí. Protože každá sklizeň kávy vyžaduje jinou teplotu a dobu pražení, praží Goppion Caffé každou kávu zvlášť a teprve po jejím upražení ji odborníci míchají do jednotlivých směsí. Doslova každé zrnko tak prochází několika fázemi kontroly a ochutnávání, aby byla zajištěna ta nejlepší kombinace chuti. Díky této poctivé práci si společnost Goppion vytvořila vlastní kávovou kulturu.

 

V roce 1859 se na hlavním náměstí malého městečka Lughignano zrodila silná láska ke kávě.
V roce 1859 Luigi Goppion jako mladík snil o cestách do vzdálených zemí, přestože se narodil v malém městečku Lughignano na břehu řeky Sile. Jednoho dne ho napadlo pražit kávu. Představoval si, jak se celé město probouzí do intenzivní vůně, která se line z pražené kávy. Otevřel si kavárnu na hlavním náměstí, kde byla také pošta a obchod s potravinami. V tomto malém obchůdku začal pražit kávu na železné pánvi nad ohněm. Netrvalo dlouho a toto místo se stalo srdcem města. V kavárně mu začal pomáhat jeho syn Pietro a o něco později i vnuci Angelo Giuseppe, Luigi, Giovanni, Olivo a Ottorino. Jejich vášeň pro kávu je vedla k tomu, aby našli tu nejkvalitnější kávu. V roce 1948 koupili kavárnu Torrefazione Trevigiana v Trevisu a přidali název "Fratelli Goppion". Ve stejné době Ottorino a Olivo odjeli do Venezuely, kde založili malou pražírnu a v Caracasu založili malou pražírnu CAFE San Antonio - Hermanos Goppion. Dnes je ve vedení společnosti již pátá generace rodiny Goppionů.

70 let kávy Goppion

Goppion Caffe

Historie kávy Goppion

Zpět do obchodu