Goppion ESRESSO DI PIANTAGIONE CSC 1000 g zrnková káva
Espresso di Piantagione – CSC®: Pečlivě vybraná směs vynikajících káv certifikované „Certified Specialty Coffees“.
Směs vybraných káv Arabica certifikovaných CSC®, pocházejících z Brazílie a Střední Ameriky. Intenzivní a komplexní aroma, plné tělo a jemná acidita. Vyvážená chuť v šálku. Bohatá dochuť vanilky a kakaa. Dlouhotrvající perzistence a jemná vůně.
Velmi nízký obsah kofeinu.
Kategorie: | Goppion Caffe |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Nazývá se Espresso di Piantagione (tedy "Plantážní Espresso"), protože přesně víme, z jaké plantáže pochází a kdo je farmářem. CSC je zkratka pro Certified Speciality Coffee, což je důležitý projekt, který vznikl v době, kdy hledání kvalitních káv ještě nebylo běžné. Abychom řekli pravdu, ani dnes to není samozřejmost.
Deset pražíren kávy se účastní tohoto programu, přičemž každá z nich přináší své zkušenosti a vášeň. Jejich cílem je zvyšovat povědomí a podporovat kulturu kvalitní kávy, a tím posilovat hodnotu pečlivého výběru kávových zrn, který se stal součástí jejich profesního odkazu.
Nejlepší kávy jsou vybírány z přibližně třiceti plantáží po celém světě a jejich množství je pečlivě evidováno. Každé balení je opatřeno speciálními holografickými nálepkami proti padělání. Základními kritérii pro tyto kávy jsou oblasti jejich pěstování a pečlivě vybrané suroviny, které musí splňovat přísné požadavky CSC na nejvyšší kvalitu. Díky tomu mohou získat certifikaci a zaručit skutečně výjimečný šálek kávy.
CSC Certified Speciality Coffee také podporuje vzdělávací iniciativy a projekty zaměřené na sociální posílení místních farmářů v zemích, kde se káva pěstuje. Kromě toho uznává platnost mezinárodních certifikačních standardů, jako jsou UTZ Certified, Rainforest Alliance, Fair Trade a SA 8000, a je členem Specialty Coffee Association (SCA).
Jako technický partner organizace Slow Food založilo CSC pobočku v Etiopii – zemi původu kávy a jediném místě na světě, kde divoké keře kávy rostou přirozeně. Stejný projekt nyní rozvíjí i v dalších zemích.
Původ
Pro Espresso di Piantagione si Goppion vybral následující země: Etiopii, Guatemalu a Brazílii pro arabiku a Indii pro nízký podíl robusty do 10 %. Indická Parchment Robusta obohacuje směs o lehce kořeněný dozvuk, který harmonicky doplňuje jemnou chuť arabiky. Tóny vanilky, kakaa a toastového chleba ustupují delikátnímu a dlouhotrvajícímu dozvuku vanilky a kakaa.
V roce 2018 jsme ve spolupráci se studiem Mimicoco, duem elegantních designérů, vytvořili nový design obalu. Motiv zralých červených bobulí na pozadí lehce načrtnutých listů s hedvábnou texturou odkazuje na indické textilie.
Velmi nízký obsah kofeinu.
O Goppion Caffé
Káva Goppion není produktem masové výroby, který najdete v supermarketech, ale je o tradičním poctivém přístupu a o ctění tradic pražení té nejlepší kávy. Odborníci v Goppion Caffé vybírají tu nejlepší kávu z plantáží po celém světě. Káva pochází z kávových plantáží ve Střední a Jižní Americe, z Jamajky, Etiopie a dalších zemí. Protože každá sklizeň kávy vyžaduje jinou teplotu a dobu pražení, praží Goppion Caffé každou kávu zvlášť a teprve po jejím upražení ji odborníci míchají do jednotlivých směsí. Doslova každé zrnko tak prochází několika fázemi kontroly a ochutnávání, aby byla zajištěna ta nejlepší kombinace chuti. Díky této poctivé práci si společnost Goppion vytvořila vlastní kávovou kulturu.
V roce 1859 se na hlavním náměstí malého městečka Lughignano zrodila silná láska ke kávě.
V roce 1859 Luigi Goppion jako mladík snil o cestách do vzdálených zemí, přestože se narodil v malém městečku Lughignano na břehu řeky Sile. Jednoho dne ho napadlo pražit kávu. Představoval si, jak se celé město probouzí do intenzivní vůně, která se line z pražené kávy. Otevřel si kavárnu na hlavním náměstí, kde byla také pošta a obchod s potravinami. V tomto malém obchůdku začal pražit kávu na železné pánvi nad ohněm. Netrvalo dlouho a toto místo se stalo srdcem města. V kavárně mu začal pomáhat jeho syn Pietro a o něco později i vnuci Angelo Giuseppe, Luigi, Giovanni, Olivo a Ottorino. Jejich vášeň pro kávu je vedla k tomu, aby našli tu nejkvalitnější kávu. V roce 1948 koupili kavárnu Torrefazione Trevigiana v Trevisu a přidali název "Fratelli Goppion". Ve stejné době Ottorino a Olivo odjeli do Venezuely, kde založili malou pražírnu a v Caracasu založili malou pražírnu CAFE San Antonio - Hermanos Goppion. Dnes je ve vedení společnosti již pátá generace rodiny Goppionů.