Costa Rica Hacienda Sonora Honey 100% Arabica 250g zrnková
Kávová farma Hacienda Sonora se nachází ve výšce 1 200 metrů nad mořem na úpatí světoznámého sopky Poas v centrální části Kostariky. Tato káva je zpracována metodou black honey, kdy jsou zralé třešně kávovníku nadrceny a před sušením je odstraněno jen minimum dužniny. Zrna této kávy se suší po dobu 14 – 18-ti dní a každý den se odpoledne zakrývají černou plachtou, aby se udržela jejich teplota. Když jsou zrna z 80 % usušená, uchovají se na šest dní a až po té se dosuší. Tento postup zajistí rovnoměrné rozložení všech jemných chutí této kávy. V chuti této světle pražené kávy najdeme ořechy, kakao a čokoládu.
Kategorie: | Káva ze Střední Ameriky |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Země původu: | Kostarika |
Stupeň pražení: | Světlé pražení |
Druh kávy: | 100% Arabika |
Forma kávy: | zrnková |
Čerstvě pražená! Kávová farma Hacienda Sonora se nachází ve výšce 1 200 metrů nad mořem na úpatí světoznámého sopky Poas v centrální části Kostariky. Tato káva je zpracována metodou black honey, kdy jsou zralé třešně kávovníku nadrceny a před sušením je odstraněno jen minimum dužniny. Zrna této kávy se suší po dobu 14 – 18-ti dní a každý den se odpoledne zakrývají černou plachtou, aby se udržela jejich teplota. Když jsou zrna z 80 % usušená, uchovají se na šest dní a až po té se dosuší. Tento postup zajistí rovnoměrné rozložení všech jemných chutí této kávy. V chuti této světle pražené kávy najdeme ořechy, kakao a čokoládu.
Costa Rica
Na Kostariku byla káva dovezena roku 1779 z Kuby cestovatelem španělského původu Navarrem. Tato země možná i díky svému naturelu produkuje jednu z nejlepších káv na světě. Samotná káva typu arabika v různých varietách se pěstuje na Centrální planině nedaleko San José, které je hlavním městem země a současně i centrem obchodu s kávou. Většinu země obhospodařují drobní farmáři. Robustní vzhled a ostřejší nakyslost dávají této kávě punc jedné z nejlepších káv na světě.
Nejlepší odrůda kostarické kávy je pro svou bohatost a robustnost káva z oblasti Tarrazu. Pro svou vyváženost mezi nakyslostí a vzhledem se tento druh kávy dobře uplatňuje jako samostatná delikátní káva a jako skvělá příměs do slabších zrn v kávových směsích.