Café Los Andes 500g zrnková
Vynikající káva Los Andes je 100% arabica s výraznou chutí. Je výsledkem tradičních technik pěstování, optimálních procedur pražení a exklusivního způsobu balení kávových zrn.
Kategorie: | Los Andes |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Pečlivý ruční výběr těch nejlepších plodů umožňuje dokonalé vychutnání šálku úžasné kávy s výraznou ovocnou chutí, nízkou kyselostí a příjemnou, dlouho doznívající bohatou smetanovou chutí. Tradice kávy Los Andes sahá více než pět generací do minulosti a opírá se o časem ověřené metody sázení, sklizně a zpracovávání kávových zrn. Káva Los Andes zaručuje zachování kvality během přepravy i skladování, zejména kvůli použití moderních balících technologií, kvalitních obalových materiálů a odvzdušňovacího ventilu, chránícího kávu před poškozením kyslíkem. Uzavíratelný obal "zip-loc" poskytuje kávě ochranu před kyslíkem ještě dlouho po jejím otevření.
Černá jak čert,
horká jak peklo,
čistá jak anděl,
jak láska sladká.
Naše káva
Jsme pyšní, že nabízíme kávu bez genetických modifikací. Kávu, které dává celoroční obživu kolumbijským rodinám. Kávu, která díky bohaté půdě, ve které roste, a průběžnému sběru potřebuje míň chemie. Kávu, která si pro sebe neuzurpuje rozsáhlé plochy půdy, ale roste ve společenství se stovkami dalších druhů stromů, se kterými vytváří prostředí, ve kterém můžou žít ptáci, medvědi a další zvířata a které zároveň může dávat potravu i nám, lidem.
Něco málo o původu kávy Los Andes
Kávovníky ze státu Santander jsou jedny z posledních – ne-li vůbec poslední, které se v Kolumbii pěstují v zastínění. Kávovníky se dnes všude na světě geneticky modifikují, aby mohly růst na přímém slunci. Ve všech zemích, kde se pěstuje káva, najdete obrovské plantáže právě takových modifikovaných kávovníků. A Kolumbie, třetí největší producent kávy vůbec, není výjimka. I tady z nich pochází víc než 95 procent kávy.
Pohoří And ("Los Andes")
Andy jsou rozsáhlým horským masívem, tvořícím souvislý 7 000 km dlouhý řetězec vysočin podél západního pobřeží Jižní Ameriky, od Kolumbie až po Chile. Zejména kolumbijská část And má unikátní geografickou polohu. Místní podnebí, složení půdy i nadmořská výška představují již po století ideální podmínky pro pěstování té nejlepší kávy na světě. Kolumbie se vyznačuje bohatým ekosystémem v mnoha klimatických zónách, od studené až po horkou. Díky tomu se na území Kolumbie vyskytuje nesmírně pestré množství druhů fauny i flory. Vysoká úrověň biodiverzity umožňuje produkci plně organických produktů, včetně nejkvalitnější Kávy Los Andes která je 100% arabica.
Pražení
Stručně řečeno: náš přístup k pražení je puristický. Objednáváme zelená kávová zrna, která až tady na místě praží náš mistr pražič zhruba na stupeň city full (středně vysoký). Přijít na správný stupeň pražení byla tvrdá práce; vlastně na tom pořád pracujeme od chvíle, kdy naše dobrodružství s výběrovou kávou v roce 2004 začalo. Pochopitelně – s každou novou úrodou se musí pražení o stupínek poupravit, abychom dosáhli nejlepšího možného chuťového profilu. Charakteristika kávy stejně jako každé jiné plodiny je závislá na počasí a rok od roku se proměňuje. A přestože základní rysy naší kávy Santander zůstávají stejné, drobné odchylky se také projevují. A musí se jim přizpůsobit pražení. A znovu – ne příliš, ale právě tolik, aby zákazníci dostávali ne nutně totéž co loni, ale to nejlepší, co můžeme letošní sklizeň dát.